Taiteellinen johto


Taiteellisena johtajana on toiminut Risto Laitinen vuodesta 1998 lähtien. Hän on Oulun yliopiston epäorgaanisen kemian professori ja kemian laitoksen johtaja.


Kuorotoiminnan ohella Risto säveltää ahkerasti (mm. Oulun yliopiston tilaama promootiokantaatti Kultapuu, näyttämöllinen miniatyyri, Talo,  solisteille, kahdelle kuorolle, pasuunalle, kontrabassolle, patarummuille ja  lyömäsoittimille, sekä Tuiran kamarikuoron 30-vuotisjuhlakabaree, Nostalgia, Juhannusidylli ja Sopraanon kuolema).

Aktiivisten varajohtajien suuntaus jatkuu. Nykyisinä varajohtajinamme toimivat musiikkiluokanopettaja Kaisu Koivurova ja Tuija Pasanen.

Äänenhuoltajanamme vuodesta 1998 alkaen toiminut Sari Hourula, sopraano, on valmistunut laulupedagogiksi erinomaisin arvosanoin 1998 Oulun konservatoriosta sekä 2001 Oulun Ammattikorkeakoulusta. Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta hän valmistui 2007 opettajanaan laulajatar Anita Välkki, läpäisten diplomitutkintonsa korkeimmilla pisteillä. Kesällä 2004 Sari Hourula voitti ensimmäisen palkinnon Otto Vallenius -laulukilpailussa. Opintojaan hän on täydentänyt lukuisilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Wilma Vernocchi, Dorothy Irving, Seppo Ruohonen, Roland Hermann, Ryszard Karczykowski, Magdalena Blahušiakova, Petri Lindroos ja Sirkka Haavisto. Sari Hourulan oopperarooleja ovat mm. Madama Butterfly Puccinin samannimisessä oopperassa, Lady Billows Brittenin oopperassa Albert Herring, Katariina Suuri Ilkka Kuusiston  Fjäriln vingad -musiikkinäytelmän kantaesityksessä, Tiina Pekka Kostiaisen Lakeuksien lukko -oopperassa sekä Äidin ja Sukellusveneen matruusin roolit  K. Haatasen koko perheen oopperassa Uppo-Nalle löytää ystävän. Lisäksi hän on esiintynyt useissa musiikkinäytelmissä kuten Myrskyluodon Maija (Puurtinen - Helminen) tehden Maijan roolin ja Talkootanssit (I. Hannikainen – E. Kivijärvi) Marjatan roolissa. Hän on esiintynyt mm. Kemin kaupunginorkesterin, Oulun yliopiston kamariorkesterin, Pohjan Sotilassoittokunnan ja Oulu Festivon sekä kuorojen solistina useissa kirkkomusiikkiteoksissa (mm. G.Verdi: Requiem, F. Hidas: Requiem,  J.S. Bach: Jouluoratorio ja Markus-passio, G. Rossini:  Stabat Mater) sekä uusien näyttämömusiikkiteosten kantaesityksissä.

Säestäjämme ja korrepetiittorimme, pianisti Piia Knihtilä, valmistui pianonsoiton opettajaksi keväällä 1999.  Tällä hetkellä hän työskentelee tuntiopettajana Oulun konservatoriossa. Tuiran kamarikuoroa hän on säestänyt projektiluontoisesti vuodesta 1998 ollen mukana mm. pienoismusikaali Nostalgian kantaesityksessä. Opetustyönsä ohessa Piia Knihtilä soittaa  kamarimusiikkia eri kokoonpanoissa.